Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه تهران در جریان سفر به کشور عراق تاکید کرد که بهبود روابط بین‌دانشگاهی دو کشور ایران و عراق، یک هدفگذاری جدی دانشگاه تهران است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، سید محمد مرندی معاون بین‌الملل، محمود کمره‌ای معاون آموزشی و حمید زارع رئیس دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران در جریان سفر به کشور عراق با محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عراق و محمد ایرانی سفیر کشورمان در کویت درباره گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی دانشگاه تهران با دانشگاه‌های عراق و کویت دیدار و گفتگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آل صادق سفیر ایران در عراق، در این دیدار با اعلام آمادگی برای آماده‌سازی زمینه‌های انجام تفاهم سازنده میان دانشگاه تهران و دانشگاه‌های عراق، زمینه افزایش تعداد دانشجویان عراقی در دانشگاه تهران را مناسب دید. محمد ایرانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور کویت نیز گزارشی درباره نحوه استفاده از سرمایه‌گذاران کویتی در حوزه آموزش عالی ارائه کرد.


سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران نیز با برشمردن حوزه‌های متنوع همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های عراق، بر بهبود روابط بین دانشگاهی دو کشور ایران و عراق به عنوان یک هدفگذاری جدی دانشگاه تهران تاکید کرد.


رئیس دانشگاه تهران از سفرای جمهوری اسلامی ایران در دو کشور عراق و کویت درخواست کرد تا به تسهیل سفر زیارتی و علمی استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه کمک کنند. مقیمی گفت: سفر‌های علمی و زیارتی دانشگاهیان تأثیر زیادی در معنویت‌افزایی و عمق‌بخشی به روابط دو کشور دارد.

 

رئیس دانشگاه تهران و هیأت همراه در جریان سفر به شکور عراق، در کنگره بزرگداشت مرحوم آیت‌الله سید محمد سعید حکیم نیز شرکت کردند. همچنین رئیس دانشگاه تهران با حضور در بیت این مرجع در جمع خاندان حکیم، یاد این مرجع عالیقدر را گرامی داشتند.


سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران همچنین با عادل عبدالمهدی نخست وزیر سابق عراق دیدار و گفتگو کرد. در این نشست صمیمی، عادل عبدالمهدی به نقل خاطراتی از رفاقت طولانی مدت با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخت و مقیمی نیز با اهدای کتابی که در وصف سبک رهبری شهید سلیمانی نوشته، به ارجاعاتی که در این کتاب به عادل عبدالمهدی شده است اشاره کرد. عبدالمهدی نیز کتابی که به زبان عربی درباره شهید سلیمانی نوشته شده است را به اعضای هیأت دانشگاهی دانشگاه تهران اهدا کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران عراق روابط دانشگاه های بین المللی رئیس دانشگاه تهران بین دانشگاه سید محمد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۹۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم

سفر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق با هیات بلندپایه به تهران و دیدار و گفت‌وگو با مقامات بلندپایه ایران از جمله حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، از ابعاد سیاسی،امنیتی،فرهنگی و اقتصادی حائز اهمیت است.

۱.ایجاد اراده سیاسی برای همکاری های دوجانبه اولویت اول است و اراده سیاسی در سایه اعتماد متقابل حاصل می شود.سفر بارزانی به تهران نشان از اراده جدی طرفین برای گسترش روابط دوستانه است؛ روابطی که به واسطه مداخله عوامل ثالث بخصوص رژیم صهیونیستی با نوعی بی اعتمادی مواجه شده بود. حضور رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران می تواند این اطمینان را در طرف ایرانی ایجاد کند که این اقلیم در آینده در زمین دشمنان ایران بازی نخواهد کرد و با هرگونه تهدیدی از خاک خود علیه ایران مقابله می کند. استقبال گرم تهران از بارزانی نیز حاکی از اراده تهران برای ایجاد روابط باثبات با اقلیم کردستان و گسترش همکاری‌های فیمابین در مسیر تامین منافع متقابل است.

 ۲.در بُعد امنیتی، طرفین بر اجرای مفاد توافقنامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق و بخصوص اخراج گروه‌های تروریستی از مناطق نزدیک به مرزهای ایران و اهتمام برای خلع سلاح کردن آن ها تاکید داشتند.حمایت از گروه های تروریستی و ضد انقلاب اسلامی ایران،از ترفندهای رژیم صهیونیستی و آمریکا، برای تخریب روابط ایران با عراق بطور عام و اقلیم کردستان بطور خاص است.امروز پس از عملیات وعده صادق، آمریکا و رژیم صهیونیستی به این واقعیت پی برده اند که جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت خود هم اراده و هم توانایی کافی دارد و هرگونه فعالیت خصمانه با این نظام با پاسخ قاطع و پشیمان کننده مواجه خواهد شد.رئیس اقلیم کردستان عراق با درک این وضعیت،از مسئولین ایرانی شنید که دولت و ملت ایران، امنیت عراق و اقلیم کردستان را به مثابه امنیت خود می دانند و همانگونه که در زمان غائله داعش، سپاه قدس به فرماندهی سردار شهید قاسم سلیمانی به یاری عراق و اقلیم کردستان شتافت،در آینده نیز حامی امنیت اقلیم خواهند بود.

۳.در بُعد فرهنگی،با توجه  به اشتراکات دینی، تاریخی و تمدنی و پیوندهای عمیق میان دو طرف،این سفر فرصت های مناسبی برای توسعه روابط فرهنگی،علمی، دانشگاهی و رسانه ای  ایجاد کرد که باید با برنامه ریزی و پیگیری به نتیجه برسد. آداب و رسوم مشترک  و زبان از مهمترین شاخصه های هویت کُردی در دو سوی مرز ایران و عراق است که پشتوانه مناسبات سیاسی بوده و موجب تقویت اعتماد طرفین است. بر این اساس، ظرفیت سازی و توانمند کردن نهاد های فرهنگی ، رسانه ای و آموزش عالی کشور برای جذب نخبگان فرهنگی کردستان عراق و استفاده از گرایش مثبت کُردهای عراقی، باید مدنظر مسئولان کشور باشد.

۴.مهمترین بُعد روابط ایران با اقلیم کردستان عراق در آینده را  باید در فرصت‌هایی کم نظیر برای توسعه اقتصادی و تقویت بخش‌های صنعتی، کشاورزی،انرژی و فناوری دانست.ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد و در چارچوب سیاست همسایگی می تواند سطح روابط اقتصادی را ارتقاء دهد. جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که همزمان دارای دو کنسولگری در اقلیم است و روزانه بین دو تا سه هزار ویزا از این کنسولگری ها برای مسافرین کُرد عراقی صادر می شود. این حجم تردد و مبادلات می تواند به افزایش پروازهای هوایی منجر شود و ارتباطات بخش های خصوصی طرفین را تسهیل نماید.این که در مقاطعی حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان ، به حدود دومیلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده نیز موید ظرفیت های کم نظیر اقتصادی است. به‌صرفه‌بودن قیمت اجناس، سهل‌الوصول بودن دسترسی، کوتاه بودن مسیرهای تجاری،وجود معادن از جمله بزرگ‌ترین ذخایر گوگرد در جنوب‌غرب اربیل که در تولید کودهای شیمیایی و آفت‌زدایی مزارع کاربرد دارد از ظرفیت هایی است که می‌تواند در مناسبات دوطرفه مورد بحث قرار گیرد. انتظار است توسعه همکاری های اقتصادی ایران با اقلیم کردستان موجب قطع شریان های اقتصادی این اقلیم با رژیم صهیونیستی شود. در صد بالایی از واردات نفتی اسرائیل، ازکردستان عراق است که این امر زیبنده کردهای آزاده نمی تواند باشد.

در مجموع حضور بارزانی در ایران و اذعان صادقانه وی به دوستی ایران با کُردها، نقطه عطفی در مناسبات فیمابین است و در صورت پیگیری مسئولین ذیربط،می تواند طلیعه تقویت اعتماد و اراده سیاسی برای همکاری بوده و در ابعاد امنیتی،اقتصادی و فرهنگی، بیش از پیش گسترش یابد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904188

دیگر خبرها

  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • دباغ : در سفر بارزانی درباره هماهنگی‌های امنیتی رایزنی شد
  • اهمیت سفر «نیچروان» از منظر اقلیم کردستان
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • مقیمی: پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده